"Operăm zborul RO 263/4, care pleacă la ora 16:25. Zborul de întoarcere de la Istanbul va prelua şi pasagerii zborului RO 262, de azi dimineaţă. Recomandăm pasagerilor TAROM să se adreseze echipei care se află la poarta G17, în zona de check-in, sau, dacă se află în zona de tranzit, în proximitatea ghişeului central de informaţii (lângă Cafe Nero)", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Georgeta Dinu. 

Şase zboruri din şi către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia. 

Potrivit site-ului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparţinând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 şi 10:00 (Turkish Airlines) şi la 8:35 (TAROM). 

De asemenea, şi la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleaşi companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, şi zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55. 

Activitatea pe aeroport a fost sistată în urma tentativei de lovitură de stat militară şi în zona acestuia au apărut vehicule militare, care între timp s-au retras. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că echipa Consulatului General al României la Istanbul, care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Ataturk, oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi, fiind stabilite două puncte de adunare/informare. Potrivit unui comunicat al MAE transmis, întreaga reţea consulară română din Turcia, inclusiv Consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetăţenilor români. AGERPRES