Aflat în direct la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu înțelege de ce Guvernul nu vrea să mărească alocațiile așa cum prevede legea. Acesta a subliniat că ministrul Muncii are un discurs de politician nu de ministru.

„Nu înţeleg că banii aceştia se întorc în sistem, are un discurs de politician, nu unul de ministru. Au dat o ordonanţă ca să ocolească legea. Violeta Alexandru este o biată activistă de partid”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

”Dezastrul poartă numele Violetei Alexandru”

Liderul ALDE a făcut un atac fără precedent la adresa ministrului Muncii, considerând că Violeta Alexandru este doar o funcționară docilă care ascultă ce spun alții.

”Am urmărit discursul Violetei Alexandru și am o concluzie: dezastrul poartă numele Violetei Alexandru (…) Constat că ea nu este ministru, asta pentru că ne tot spune că Ministerul Finanțelor decide creșterea pensiilor și alocațiilor.

Violeta Alexandru nu este ministru, ea este doar un biet activist politic, o funcționară docilă care stă și ascultă doar ceea ce spun alții. Chiar discutam azi cu niște cetățeni și toți îmi spuneau ”Domnule, în ce hal a ajuns PNL-ul”, a mai spus Tăriceanu.

„Unde este diferenţa?”

„Guvernul s-a împrumutat cu 100 de miliarde de lei, din car s-au cheltuit cam 60, unde este diferenţa. Şi-au pus 2 miliarde de lei la fondule de rezervă al Guvernului, cu un singur scop, ca să cumpere bunăvoinţa primarilor pentru alegerile locale şi parlamentare”, a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat pe Ludovic Orban, după ce premierul a spus că va sesiza CCR pentru a împiedica dublarea alocațiilor.

„Orban luptă până la capăt împotriva dublării alocațiilor. Bravo Ludovic, nu te lăsa! Nema comision pentru partid? Nema mărire!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Sper ca acest Guvern incompetent să plece acassă, să dezbatem şi să votăm săptămâna viitoare. Ce punem în loc? Un guvern de tehnocraţi dacă Iohannis nu vrea premier de la PSD şi apoiu să face alegeri dmocratice”, a spus șeful ALDE la România TV.