Preşedintele filialei ALDE din Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a anunţat joi că îşi depune mandatul, în semn de solidaritate cu Biroul Politic Teritorial dizolvat în urma rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare,

Mai mult, Țintean a anunțat, într-o conferință de presă, că renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte, deţinută la nivel naţional:

”În calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi astăzi (joi n.r.) îmi depun mandatul de preşedinte, pe care după această conferinţă de presă i-l transmit preşedintelui Tăriceanu. (…) De ce fac acest gest: pentru că această solidaritate dintre mine şi Biroul Politic Judeţean al ALDE Bistriţa-Năsăud s-a manifestat pe toată durata de când voi ştiţi că lucrez cu aceşti oameni. (…) Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni, cu care am lucrat foarte bine, şi ei să fie pedepsiţi, şi Ţintean nu. Adică nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice şi a voastră, a presei”, a declarat liderul ALDE Bistrița-Năsăud, menţionând că hotărârea sa este una ”definitivă şi irevocabilă”.

El a mai adăugat că va rămâne membru în Delegaţia Permanentă Naţională, având în vedere calitatea sa administrativă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Țintean nu intenţionează să mai candideze pentru această funcţie în toamnă, pe considerentul că partidul trebuie întinerit:

”După părerea mea, nu (nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE n.r.). Nu cred că PSD nu-şi va pune candidatul lui, nu cred, pentru că îi cunoaştem toţi, îi cunoaştem bine. E un partid mare, ce vrei, hai să ne punem în locul lor, pentru că eu cred că nu sunt de 19%, ci de mai mult, şi o să vedeţi la alegerile locale. La preşedinţie, trebuie să ai persoana potrivită şi aia e greu de găsit”, a mai spus Ţintean în timpul conferinţei de presă.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, ALDE a obţinut, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 4,85% din totalul voturilor valabil exprimate.