Guvernul Orban e ultimul la luat măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirus, dar primul care solicită derogare de la Convenția Drepturilor Omului!

Rar mi-a fost dat să am o părere similară cu a judecătorului Cristi Dănileț, însă de această dată trebuie să fiu de acord cu el în privința informației privind solicitarea României de a activa articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului.

Nu ar fi mai bine ca Guvernul Orban să înceapă să ia măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului și pentru a pune capăt crizei, iar abia după aceea să se gândească la modalități de limitare a drepturilor omului?

Nu de alta, dar nu cred că trebuie să ajungem să ne comparăm cu Turcia lui Erdogan, care a făcut o solicitare similară pentru a putea fi arestați și condamnați opozanții regimului”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a revenit apoi cu o altă postare în care explică faptul că propunerea privind impunerea izolării la domiciliu trebuie luată imediat de Guvernul Orban, pentru că doar așa se va putea stopa răspândirea rapidă a virusului.

„Măsura incompetenței guvernului Orban. Au trecut 72 de ore de când am cerut guvernului Orban să impună măsura izolării la domiciliu pentru toți cei care pot să lucreze de acasă.

Pentru noi toți deplasările trebuie să fie strict limitate la aprovizionare sau drumul la locul de muncă și înapoi. Doar așa vom putea stopa răspândirea rapidă a virusului.

Fiecare oră care trece fără această măsură înseamnă riscuri suplimentare de îmbolnăvire pentru mulți români.”