Peste 260 de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sprijiniţi de jandarmi, desfăşoară, duminică dimineaţa, o amplă acţiune de verificare în Târgul Vitan în rândul comercianţilor de autoturisme.

Potrivit DGPMB, se urmăreşte legalitatea funcţionării societăţilor comerciale din acest spaţiu, legalitatea actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare funcţionării.

Sunt verificate documentele autoturismelor aflate la vânzare şi provenienţa componentelor auto comercializate.

Acţiunea se circumscrie activităţilor desfăşurate de Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri, se arată în comunicatul de presă.

Cel mai mare târg auto din Europa

Targul Vitan este un spaţiu comercial civilizat, demn de o capitală europeană, cel mai mare târg auto din Europa, ce se întinde pe 6 ha, din care 5 ha sunt platforme betonate şi amenajat, arată organizatorii.

Concret, obiectul de activitate constă în asigurarea unui cadru civilizat de comerţ de piese auto precum şi organizarea săptămânală a celui mai mare târg cu vânzare de maşini noi şi second-hand şi simultan a unui târg de lucruri diverse – devenit practic cea mai ieftină distracţie duminicală a bucureşteanului.

În cadrul târgului, 3.000 de autoturisme și autovehicule sunt expuse la vânzare, existând
50 de standuri și magazine de anvelope noi și second hand, dar și peste 25 de căsuțe cu produse tradiționale și ecologice provenite din toată țara.