Persoanele care locuiesc în Italia și care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor fi înregistrați și vor avea permise care ar putea fi necesare atât în cazul călătoriilor naționale, cât și internaționale. Planul strategic pentru vaccinare împotriva COVID, care va fi prezentat în data de 2 decembrie în Parlament de către ministrul Sănătății Roberto Speranza, include și o secțiune referitoare la permisul care le oferă italienilor posibilitatea de a călători dintr-o regiune în alta și peste hotare, permis care se va elibera după vaccinare, conform ilgiornale.it

Operațiunea ar putea fi începută cu vaccinul Pfizer

Trebuie menționat că procesul ar putea începe cu vaccinul fabricat de Pfizer. Cele 3,4 milioane de doze destinate către 1,7 milioane de persoane vor ajunge în 300 de spitale și azile de bătrâni.

De asemenea, planul de vaccinare prevede că primele persoane care vor primi vaccinul sunt toți lucrătorii din sistemul de sănătate, apoi angajații din azilurile de bătrâni. Campania va continua cu vaccinarea persoanelor de peste 80 de ani, apoi a celor peste 75 și se va continua apoi cu grupele de vârstă din ce în ce mai mici.

Ce alte persoane vor fi vaccinate

Simultan, vor fi vaccinați și tinerii care suferă de afecțiuni care îi fac vulnerabili în fața virusului. Toți subiecții vaccinați ar trebui incluși într-un registru special, o bază de date care va fi utilă în primul rând pentru monitorizarea potențialelor reacții adverse.

Același registru va fi utilizat și pentru eliberarea permiselor care ar putea fi necesare pentru călătoriile în țară și străinătate. Conform sursei menționate, se vor efectua teste serologice pentru a verifica dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, la câteva săptămâni după vaccinare. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, cel mai probabil cu un alt produs.