UPDATE

Suspectul crimei duble din Iași, unde doi studenți au fost uciși, a fost prins. Marocanul este suspectat de forțele de ordin că și-ar fi ucis cei doi amici cu care se certase. Conform declarațiilor oficiale ale procurorului, crima a fost extrem de violentă.

„Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași. Cel în cauză a fost localizat și reținut, în Roma”, a transmis IGPR.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Principalul suspect al dublei crime din Iași este un bărbat tânăr de origine marocană, născut în Canada. Acesta este student la facultatea de medicină și coleg cu victimele. Deja a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui. Conform Digi24, posibilul vinovat a părăsit deja teritoriul țării.

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles.

Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere”, a declarat prim-procurorul Mihaela Apostol, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Principalul suspect, prietenul tinerilor uciși

Băiatul de origine marocană și prietena lui din Iași locuiau cu chirie de aproximativ o lună de zile, într-o vilă. Forțele de ordin și procurorii, care se ocupă de acest caz penal, au mers în locuința lor de nenumărate ori pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN. Momentan, arma crimei nu a fost descoperită. Trebuie menționat faptul că locuința celor doi a fost incendiată după uciderea tinerilor studenți.

După o serie de audieri și după analizarea probelor obținute de la locul faptei, procurorii au identificat un posibil suspect. Este vorba despre un alt tânăr marocan, de naționalitate canadiană, care studiază la UMF Iași. Acesta era prieten cu cei doi tineri uciși.

Deja procurorii au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele principalului suspect. Momentan, acesta nu a fost găsit pentru a fi adus la audieri, iar anchetatorii crimei nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fugit din România.

Cum arată principalul suspect al oribilei crime

NUME: El Bourkadi Ahmed Sami;

VÂRSTĂ: 20 de ani;

CETĂȚENIE: canadiană;

ASPECT: – 1,70m înălțime; – forma feței ovală; – ochi negri; – ten măsliniu; – păr negru; – barbă.

Sursă: Digi24

Rezultatele necropsiei

Medicii legiști au finalizat necropsia fetei de 23 de ani și a studentului marocan de 25 de ani. Rezultatele obținute demonstrează că victimele nu au se aflau sub influența alcoolului sau a substanțelor halucinogene.

„Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezintă 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a transmis Diana Bulgaru, director IML Iasi.