Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că vrea sa candideze la alegerile prezidenţiale, chiar dacă va fi o candidatură comună cu PSD sau nu. „Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida. Având în vedere că o candidatură cu şanse mai mari de succes ar fi o candidatură comună cu colegii noştri de la PSD, vom discuta după data de 20 pe baza sondajelor de opinie. Vom hotărî întâi separat şi apoi dacă va fi cazul împreună, despre candidaturi separate sau despre candidatura comună”, a declarat Tăriceanu.

„ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat care are o viziune liberală” a mai spus preşedintele ALDE.

Cât despre care ar fi cea mai buna variantă la prezidenţiale pentru coaliţia de guvernare, Tăriceanu a adăugat că „există o majoritate covârşitoare care optează pentru soluţia de candidat unic şi în cadrul ALDE, şi în cazul PSD şi, în ceea ce mă priveşte, există o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar susţine”.