Circuitul feminin de tenis WTA nu a renunţat la speranţa că turneele programate în China se vor desfăşura în această toamnă, chiar dacă autorităţile chineze au anunţat că nu vor mai găzdui competiţii internaţionale în acest an, cu excepţia concursurilor de calificare la JO 2022 de la Beijing, transmite Reuters.

Administraţia generală a sportului (GAS) din China a publicat recent un document în care detaliază măsurile pentru ce vor fi luate în acest an contra pandemiei de coronavirus şi care pot afecta interesele WTA în această ţară. WTA plănuieşte organizarea a şapte turnee în China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, ce va avea loc între octombrie şi noiembrie.

Într-un comunicat, WTA susţine că raportul GAS privind interdicţia competiţiilor internaţionale în China, din 2020, nu reprezintă o decizie finală a autorităţilor. Turneul Campioanelor, cu premii de 14 milioane dolari, s-a disputat în 2019 pentru prima oară la Shenzhen.

China şi-a redus semnificativ numărul de noi cazuri de Covid-19, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în luna februarie, dar a rămas prudentă în privinţa reluării competiţiilor sportive. Liga profesionistă de baschet a fost primul sport care şi-a reluat sezonul în luna iunie, în timp ce Superliga chineză de fotbal ar urma să debuteze la finele lunii iulie, după o pauză de cinci luni.

GAS a precizat pentru Reuters că nu are încă un răspuns final privind soarta turneelor de tenis, dar o decizie va fi luată până la sfârşitul acestei luni.