Update: Pe lângă numirea lui Adamescu în funcţia de preşedinte, Consiliul PAID a mai aprobat şi mai multe modificări despre care Capital a scris în premieră. Printre ele revenirea la forma iniţială a legii care dă dreptul exclusiv membrilor PAID de a vinde poliţe obligatorii de locuinţă. Modificările vor trebui însă aprobate de Parlament. 

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) PAID de ieri, Alexander Adamescu a  fost ales președinte al  instituției și al Con siliului de Administrație al PAID.  În funcția de vicepreședinte al PAID a fost ales Lucian Marin de la Groupama.  După toate probabilitățile, Marius Bulugea va rămâne directorul general al PAID.
Postul de președinte era vacant din februarie, în urma încetării mandatului de membru în CA a lui Marius Bulugea, actualul director general al PAID. Încetarea mandatului lui Bulugea a fost efectul modificaării actului constitutiv al societății cu privire la faptul că președintele CA nu poate cumula această funcție cu nici o altă funcție executivă din cadrul PAID.
Totodată, acționarii PAID au luat la cunoștină demisia lui Constantin Toma din CA al PAID. El fusese numit în această poziție în urmă cu două luni. Acționarii au mai hotărât, joi, revocarea lui Nicolae Mușat din funcția de vicepreședinte al PAID și numirea lui Lucian Marin în această poziție.
Mușat a rămas membru în CA al PAID. El este directorul general al City Insurance. Marin este directorul general adjunct al Groupama Asigurări.
PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009 şi are ca principali acţionari societăţile Astra 15%, Groupama Asigurări – 15%, Platinum – 15% şi Generali România – 11%.
De asemenea, ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins şi Grawe România deţin, fiecare, o participaţie de 5,5% din capitalul social. Legislaţia impune proprietarilor de imobile încheierea unei poliţe de asigurare (obligatorie sau facultativă), prima fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă (A sau B), de 10 sau 20 de euro pe an. Valoarea asigurată a unei locuinţe este de cel mult 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.