Surpriză de proporții pe piața media din România. Nimeni nu se aștepta la o asemenea răsturnare de situație. Și totuși, s-a întâmplat. Este o lovitură pentru televiziunea cu cele mai mari audiențe din România.

Lovitură dură încasată de către ProTV

Audiențele din ziua de miercuri, 26 august, aduc o surpriză de proporții. ProTV continuă să domine categoric, dar a încasat o lovitură de prporții la care nu s-ar fi așteptat niciodată. Unul intre cele mai importante slot-uri ale postului a fost depășit de o televiziune de nișă. Audiențele stau mărturie.

La categoria Urban 18 PLUS, Știrile ProTV de la ora 17, unul dintre cele mai urmărite jurnale ale postului a avut o audiență sub așteptări. S-a aflat abia pe locul 24, cu un rating de 4,4%. Deasupra acesteia s-a aflat concurența. Cei de la DigisSport, o televiziune de nișă, au dat marea lovitură cu meciul din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, dintre CFR Cluj și Dinamo Zagreb. Ce-i drept, acest meci a fost o nebunie. A avut nevoie de prelungiri și penalty-uri.

Ardelenii au fost eliminați și vor juca în Europa League. 5,7% puncte de rating a obținut televiziunea de sport la loviturile de deprtajare, cele care au decis echipa calificată.

În partea de sus a clasamentului, ProTV continuă însă să domine autoritar. A câștigat bătălia audiențelor cu un episod în reluare din serialul Las Fierbință. În punctul de maxim, serialul Pro a avut 9 puncte de audiență. Acesta a fost urmat tot de alte programe de la ProTV, Știrile ProTV de la ora 19.00, vremea și rublica de sport din cadrul aceluiași jurnal.

Prima televiziune care a reușit să spargă dominația ProTV a fost Kanal D cu un episod din serialul Dragoste și secrete. Apoi, tot cei de la ProTv au urmat în clasament, cu filmul serii de miercuri, Eroi de sacrificiu, partea a treia.

Cea mai de succes emisiune a Antenei 1 a venit abia pe locul 29, ne referim la Acces direct, cu 4 puncte de rating.