Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns joi la 1029, conform datelor anunțate de CNSSU – Comitetul Național pentru Situații Speciale și de Urgență.

Dintre cele peste o mie de persoane infectate, 18 au decedat, dar există și 94 de cazuri de pacienți vindecați.

Trebuie precizat că vârsta medie a persoanelor infectate în țara noastră este de aproximativ 45 de ani.

Situația pe grupe de vârste

Astfel, pe grupe de vârste, cei mai expuși infectării cu noul coronavirus sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani: 267 de cazuri de persoane infectate, respectiv 26% din total.

Urmează cei cu vârsta între 30 și 39 de ani – 215 de persoane infectate, respectiv 21% din totalul testați pozitiv în România.

Iar 192 de persoane infectate, adică 19% din total, aparțin categoriei de vârstă cuprinsă între 50 și 59 de ani.

Urmează, cu 117 cazuri, respectiv 11% din total, cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani, iar ultima categorie de vârstă care deține un procent de două cifre, adică 10%, este 10-19 de ani: 104 cazuri.

De precizat și faptul că, din totalul persoanelor infectate, 53% sunt femei și 44% bărbați.

Cazuri în rândul copiilor

Există totuși și un mic procent, de 3%, în care cazurile de persoane infectate au fost raportate în rândul copiilor.

Trebuie făcută mențiunea că în țări precum Italia, dintre persoanele testate pozitiv, aproape 60% sunt bărbați, iar peste 70% dintre pacienții decedați sunt de sex masculin. Chiar și în țări cum ar fi Coreea de Sud, unde procentul de femei testate pozitiv este mai mare decât cel al bărbaților, aproximativ 54% din decesele raportate sunt din rândul bărbaților.

În România, în schimb, cel mai mare număr de persoane infectate a fost depistat în rândul femeilor, cel puțin la nivelul de testare de azi.

De asemenea, vârsta medie a persoanelor identificate ca fiind poztive la testul pentru coronavirus este simțitor mai mică în România, în comparație cu Italia.