Autovehiculele de transport Mercedes-Benz Sprinter, tractoarele Fendt Farmer și mini-excavatoarele JCB 1-3 sunt cele mai tranzacționate produse din ultimele șase luni, potrivit datelor TRADUS, platformă globală dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor rulate, parte din Grupul OLX. Cu peste 75.000 de autovehicule comerciale de transport, 60.000 de utilaje agricole și aproximativ 42.000 de echipamente de construcții listate, TRADUS este cea mai mare piață pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate, se arată într-un comunicat al TRADUS.

Topul autovehiculelor de transport

Mercedes-Benz conduce în clasamentul celor mai tranzacționate branduri de autovehicule comerciale de transport (rulate), în timp ce Ford Transit și Iveco Daily ocupă pozițiile 2, respectiv 3. Lansat în 1995, Mercedes-Benz Sprinter și-a păstrat popularitatea chiar și în prezent. Mai mult, producătorul Mercedez-Benz mai are încă două branduri în topul categoriei de transport: Actros (autovehicule grele) și Vito.

Topul autovehiculelor din agricultură

Clasamentul echipamentelor agricole rulate arată că fermierii caută diversitate și calitate în privința producătorilor și brandurilor cumpărate. Produs în regiunea Allgäu, brandul Fendt este primul în topul celor mai populare autovehicule agricole rulate, tranzacționate pe TRADUS. Marca este urmată de Massey Ferguson, brand al producătorului american de echipamente agricole, prezent pe piață din 1953, New Holland, Kubota și John Deer.

Topul autovehiculelor din construcții

Mini excavatoarele britanice JCB sunt în topul preferințelor cumpărătorilor TRADUS, urmate de încărcătoarele Volvo L. Ultimele trei poziții sunt acoperite de excavatoare de origine japoneză: Hitachi ZX, Komatsu PC și Kubota KX, ușor de folosit și cu o capacitate de excavare între 1 și 6 tone.