Guvernul Cîțu, pus la zid. Cunoscutul economist Mircea Coșea trage semnalul de alarmă, în privința situației economice și sanitare în care se află România.

El arată că primul semnal al stării proaste a lucrurilor este reprezentat de faptul că românii au început să iasă în stradă.

Cunoscutul economist Mircea Coșea trage semnalul de alarmă: Întreg bugetul se bazează pe fonduri europene

Coșea critică autoritățile din România, despre care spune că fac mult rău economiei naționale prin deciziile contradictorii pe care le iau.

Iar lipsa încrederii în economie și incertitudinea accentuată sunt cele mai rele lucruri, într-o perioadă de criză, arată Coșea.

Carantina în Germania e concepută ca fiind o problemă a statului. Trebuie să compenseze cât mai mult pierderile sectoarelor din carantină, să mențină locurile de muncă pe cât este posibil și mai ales să mențină un anumit statut al cetățeanului german”, a spus Mircea Coșea, economist.

”Deși noi avem unele programe interesante de întrajutorare, nu s-au pus în practică sau sunt cu foarte mari întârzieri. Noi am alocat pentru pandemie foarte puțin din PIB.

Cel mai puțin din Europa. Aproape întreg bugetul se bazează pe fonduri europene, care vor veni când vor veni, nu prea repede”, a adăugat analistul, potrivit alephnews.ro.

”Nu există nicio informație clară”

”Pandemia în România nu înseamnă chiar un blocaj total. Pandemia ar putea să creeze o situație și mai complicată din punct de vedere social.

Ieșirilea astea în stradă (…) e prima dată când începe să se activeze o anumită parte a populației.

Ceea ce se întâmplă acum e grav, pentru că nu există nicio informație clară. (…) Informația e proastă, este o debandadă extraordinară”, a spus Mircea Coșea.

”Incertitudinea este la ordinea zilei și asta este cel mai rău lucru pe care poate să îl vadă economia României într-un moment de criză”, crede Mircea Coșea, care adaugă:

”Sunt lucruri care te înfioară. Dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.