Sud-coreenii și-au exprimat intenția fermă de a participa la construcția reactoarelor 3 și 4, la sfârșitul lunii august, printr-o scrisoare de intenție adresată ministrului economiei, comerțului și mediului de afaceri.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă a fost abandonat de grupurile europene CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF SUEZ (Franţa – Belgia), dar alţi investitori și-au arătat interesul pentru a implementa acest proiect, în special din China şi Coreea de Sud. În prezent, statul român, prin Nuclearelectrica, deţine 85% din acţiuni, ArcelorMittal (6,2%) şi Enel (9,15%) fiind celelalte companii care completează acţionariatul EnergoNuclear.

Valoarea investiţiei necesare construirii reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă este estimată la patru miliarde de euro. Fiecare reactor va avea 720 MW, viitoarele unităţi 3 şi 4 ale centralei urmând să asigure anual aproximativ 11 TWh energie livrată în Sistemul Energetic Naţional. În prezent, unităţile 1 şi 2 de la Cernavodă asigură circa 18% din producţia de energie a ţării.