Acesta a prognozat, inițial, că 2012 și 2013 vor fi ani de creștere. Însă, subliniază acum omul de afaceri, decizia din vara anului trecut, de majorare a TVA, a anulat toate aceste previziuni, ceea ce înseamnă că ”vor mai trece ani” până când efectul se va absorbi.

”Aud reprezentanții Guvernului României vorbind despre o stabilizare a economiei, dar este o stabilizare în sărăcie, o stabilizare care nu oferă niciun viitor pentru forța de muncă activă”, mai spune Șucu. De altfel, această lipsă de perspectivă, la care se adaugă veniturile mici și scăderea din sectorul imobiliar, explică de ce piața de mobilier nu poate crește.

În ceea ce privește Mobexpert, Dan Șucu spune că 2011 a însemnat o creștere de aproape 3%. Acest lucru se datorează faptului că omul de afaceri ”refuză” să se conformeze unei stări de fapt și pentru că a dezvoltat nișe complementare mobilei, precum zona de accesorii și decorațiuni. 

”În industria noastră, decizia finală este la client. Orice fabricant, inclusiv fabricile din grupul Mobexpert, trebuie să înțeleagă și să se adapteze la această realitate”, detaliază Dan Șucu. Aproximativ două treimi din mobilierul din magazinele Mobexpert este produs în România, iar circa 18% din ceea ce se produce este destinat pieței europene.