La Matematică, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și a desenelor trebuie să folosească numai creion negru. La examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 se afișează pe 25 iunie, după care urmează contestațiile.

Calendarul de Evaluare Națională 2019 prevede că elevii susțin astăzi a doua probă: cea la Matematică. Mâine, elevii care aparțin minorităților naționale și care au învățat în limba maternă vor da examen la Limba şi literatura maternă. Pe 25 iunie vor fi afișate primele rezultate (până la ora 12:00), după care elevii nemulțumiți de note pot să depună contestați (între orele14:00 – 20:00). Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2019 vor fi afișate pe 29 iunie.

La examenul de Matematică, elevii sunt așezați în ordine alfabetică, unul în bancă. Pe ușa fiecărei săli de examen este afișată lista cu numele elevilor repartizați în sala respectivă.