Ştiinţa se pregăteşte precum echipele mari din Occident pentru revenirea în Liga I. După un deceniu de suferinţă, FCU Craiova a revenit în Liga I cu speranţe. Oltenii punctează bine la capitolul imagine. Adrian Mutu a rămas impresionat de noul autocar al Campioanei unei mari iubiri.

Autocar de 585.000 de euro pentru Ştiinţa

Alb-albaştri vor merge la meciuri cu un autocar ultimul răcnet, precum echipele din Occident. Acesta a costat 585.000 de euro.

Este vorba despre Setra 517 HDH de la Mercedes Benz, vârful de gamă al Daimler Buses. Personalizat într-o configurație exclusivistă, autocarul îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță și confort, transportând pasagerii în condiții excelente, pe distanțe lungi.

În materie de dotări de siguranță, autocarul TopClass depășește cu mult normele obligatorii în vigoare, venind cu un pachet de elemente extrem de evoluate.

Astfel, pentru siguranța șoferului și a pasagerilor, autocarul echipei FC U Craiova 1948 este prevăzut cu Active Brake Assist, generația a patra (ABA 4), cel mai avansat sistem pentru frânarea de urgență disponibil pentru autobuze. Asistentul ABA 4 avertizează șoferul și frânează autonom în cazul unui pericol iminent, de pildă în eventualitatea unei coliziuni cu un obstacol staționar sau mobil și poate recunoaște inclusiv pietonii.

Sistemul Active Brake Assist dezvoltat de Mercedes-Benz a avut o contribuție semnificativă în prevenirea accidentelor, motiv pentru care a fost unul dintre principalii factori ce au contribuit la introducerea obligatorie, în legislaţia Uniunii Europene, a sistemelor de frânare automată în caz de urgență pentru autocare, în toamna anului 2015.

Virajul la dreapta este supravegheat de Sideguard Assist, cel mai nou sistem de siguranță lansat de Daimler Buses, ce oferă o protecție suplimentară celor mai vulnerabili participanți la trafic – pietoni și bicicliști. Cu ajutorul radarelor și a camerelor montate pe vehicul, sistemul avertizează șoferul, în timpului virajului la dreapta, cu privire la pericole.

Menținerea benzii de rulare monitorizată de sistemul Lane Assist, împreună cu sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri si Attention Assist, ușurează activitatea șoferului, oferind un nivel de siguranță la superlativ pentru pasageri.

Cu un design dinamic, atemporal și o abordare modernă, acest autocar asigură o experiență de călătorie exclusivistă chiar și celor mai pretențioși pasageri. Deplasarea poate fi transformată fie în perioade productive în zona special amenajată în spatele autocarului, unde există șase scaune dispuse în formă de U și masa de discutie, fie în momente de odihnă si relaxare. Elementele de confort precum scaunele premium, cu inserții din piele, spatar rabatabil și tetieră reglabilă, prevăzute cu suport picioare în continuarea sezutului sunt brodate manual cu logo-ul echipei pe materialul din piele. Fiecare scaun este prevăzut cu lămpi pentru citit, boxe și diferite prize pentru încărcarea telefoanelor mobile și a laptopurilor. În plus, autocarul dispune de o mini-bucătărie, ce încorporează un filtru de cafea, plită, chiuvetă și sertare.

„Ne face o deosebită plăcere să fim aici astăzi, la recepția noului autocar al echipei noastre pe care l-am așteptat cu nerăbdare. Această achiziție strategică este încă o dovadă că alegem performanța și calitatea și exprimă responsabilitatea pe care ne-o asumăm de a ne ridica la nivelul cluburilor internaționale.

Pentru jucătorii și staff-ul nostru, cei care vor utiliza acest autocar, sperăm că achiziția va aduce un grad mai mare de motivare, care să ne aducă mai aproape de obiectivul nostru – să ne situăm pe o poziție cât mai bună în clasamentul din Liga 1.

Pe această cale, aș vrea să mulțumesc echipei Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania care ne-a îndrumat să alegem o soluție de top, un autocar cu un nivel de siguranță foarte ridicat și care asigură cele mai înalte cerințe în materie de confort. Suntem mândri de această achiziție și suntem siguri ca ne va conduce spre multe victorii.”, a declarat Adrian Mititelu jr., președinte al clubului FC U Craiova 1948.

Noul autocar Setra 517 HDH este prevăzut cu un motor Mercedes-Benz OM 471, 375 kW / 510 CP și vine cu transmisie manuală, automatizată, și cu o cutie de viteze în 8 trepte, marca Mercedes-Benz GO 250 (Power Shift). Din punct de vedere al spațiului, autocarul poate acomoda 39 de persoane.