Fotbalul internațional este puternic afectat de răspândirea continuă a coronavirusului. Recent, antrenorul echipei de fotbal Aston Villa, Steven Gerrard, a fost testat pozitiv cu COVID-19, astfel că acesta nu va putea sta pe bancă la meciul cu Chelsea, de duminică, de Boxing Day.

Steven Gerrard pierde meciurile de fotbal din cauza COVID-19

Aston Villa a informat că acum Steven Gerrard se află în izolare şi va lipsi cel puţin o săptămână. De asemenea, tehnicianul nu va fi prezent nici la meciul de marţi cu Leeds United, conform theguardian.com.

Pe lângă absența lui Steven Gerrard cauzată de Sars-Cov-2, COVID-19 continuă să facă ravagii în lumea fotbalului internațional. Până la urmă, meciul Everton-Burnley a fost amânat de Premier League din cauza unui focar de infecții cu COVID-19.

Meciul de fotbal Everton-Burnley, amânat din cauza COVID-19

Meciul de fotbal Everton-Burnley, care fusese programat duminică, a fost amânat oficial de Premier League din cauza focarului de infecție de la clubul din Liverpool, conform reuters.com.

Într-un comunicat de presă trimis vineri, Everton a confirmat că „meciul nostru cu Burnley din Boxing Day a fost amânat din cauza numărului de infectări cu COVID-19 şi a jucătorilor accidentaţi din lotul nostru.”

Joi, o primă solicitare de amânare a jocului de fotbal a fost respinsă, chiar dacă tehnicianul Rafael Benitez susţinea că are la dispoziţie doar nouă jucători valizi, iar alţi şase sunt infectaţi cu Sars-Cov-2, plus cinci accidentaţi.

Multe meciuri importante au fost anulate oficial din cauza COVID-19

De asemenea, alte două meciuri de fotbal din Premier League, programate pentru duminică, 26 decembrie, au fost amânate din cauza cazurilor pozitive cu noua tulpină COVID-19. Este vorba despre Boxing Day, Liverpool – Leeds United şi Wolverhampton – Watford.

Dintre cele nouă meciuri de fotbal programate în Boxing Day, se vor mai disputa doar şase, iar ultimul meci al etapei a 19-a va avea loc pe 27 decembrie.