Decizie de ultimă oră luată de către Guvernul Orban chiar acum. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Ludovic Orban. S-a aflat ce se întâmplă cu starea de alertă.

Starea de alertă

Chiar premierul Ludovic Orban a spus că decizia în privința prelungirii stării de alertă se va lua în ședinta Executivului de luni.

Proiectul de prelungire a stării de alertă a fost depus la Secretariatul General al Guvernului, dar nu are deocamdată avizul celor de la Consiliul Legislativ. Tocmai de aceea prelungirea stării de alertă din cauza pandemiei de coronavirus a fost amânată. Aceasta se va întâmpla cel mai probabil luni, într-o altă ședintă de Guvern care va avea loc la Palatul Victoria.

„Domnule secretar de stat. Trebuie să obținem cât mai repede avizul Consiliului Legislativ. Va trebui ca luni să facem o ședință a Consiliului Național pentru Situații de Urgență, dar și ședință de guvern ca să adoptăm prelungirea stării de alertă. Trebuie să primim cât mai repede avizul ca să putem prelungi starea de alertă.

Solicitați CES să ne dea avizul ca să fim în regulă să putem prelungi starea de alertă. Sunt prevederile legate de ziua votului și câteva măsuri de relaxare, în câteva domenii”, a spus premierul în ședința de Guvern.

Starea de alertă va expira pe data de 16 septembrie, dar Guvernul vrea să o prelungească înainte ca aceasta să expire pentru a nu mai eista un vid legislativ, așa cum s-a întâmplat acum o lună. Atunci, din cauza vidului legislativ, s-au înregistrat mai multe abateri, iar numărul celor infectați cu coronavirus a crescut într-un mod accelerat.