Joi, 10 septembrie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că instituţia pe care o conduce va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei.

“După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.

Ministrul Sănătăţii a precizat că propunerea pe care o va înainta va fi de prelungire a stării de alertă în România cu încă 30 de zile.

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe între teritoriul României, începând din data de 16 august, transmite Agerpres.

România e vizată de valul doi de coronavirus, afirmă ministrul Sănătăţii

Miercuri, ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre situaţia în care se află în prezent ţara noastră. El a declarat că România este vizată de un al doilea val de coronavirus. Tătaru a amintit de gripa spaniolă, care a avut loc acum 100 de ani și care a avut patru valuri.

„Haideți să terminăm valul unu. În general, orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an și jumătate spre doi. Dacă ne amintim de gripa spaniolă, au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul.

Totuși vorbim de 100 de ani distanță și cred că am evoluat noi ca omenire și ca activitate medicală.”, a declarat Nelu Tătaru miercuri seara la Digi24.

Mnistrul Nelu a vorbit și despre intersectarea pandemiei de coronavirus cu gripa sezonieră.

„Gripa sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri. Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a declarat ministrul Sănătății.