Tăriceanu a spus că în urma discuțiilor cu cei din PSD, dar și cu liderul Pro România, Victor Ponta, a ajuns la concluzia că această moțiune de cenzură este necesară însă oportunitatea introducerii acesteia în starea de alertă este puțin probabilă. Acesta ar fi și motivul pentru care PNL dorește prelungirea stării de alertă, a mai declarat liderul ALDE.

„Este o moțiune de cenzură care stă în așteptare. Am discutat cu PSD și cu domnul Ponta despre oportunitatea unei moțiuni de cenzură. Am ajuns la concluzia că este necesară pentru multe lucruri. Oportunitatea politică a introducerii unei moțiuni de cenzură în starea de alertă este puțin probabilă.

Bănuiala mea e că cei de la PNL, pentru că știu că nu ar rezista unei moțiuni de cenzură în Parlament, vor să prelungească starea de alertă până in preajma alegerilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Tăriceanu scria recent pe pagina sa de Facebook că PNL a venit cu un proiect de „stare de urgență ascunsă” pentru că este posibil să mai aibă ceva de rezolvat rapid, în speranța că nimeni nu-și va da seama.

„În spatele acestei dorințe de prelungire a stării de alertă se află din nou interesele PNL? Cine știe, poate mai au niște lucruri nerezolvate pe care vor să le soluționeze rapid, în speranța că nu ne vom da seama. Așa au încercat și cu legea privind starea de alertă. Au venit cu un proiect care prevedea o stare de urgență ascunsă, doar pentru că voiau să aibă sub control spitalele și sperau să mai facă niște achiziții pentru prietenii de partid. Doar că Parlamentul le-a dat planurile peste cap.

Sau vor să fugă de moțiunea de cenzură bazându-se pe responsabilitatea Parlamentului de a nu depune moțiune în starea de alertă. Oricum ar fi, e cusută cu ață albă dorința de prelungire a stării de alertă.”, a scris acesta.