Copreşedintele AUR George Simion susține că instituirea stării de alertă este neconstituțională. El a mai adăugat că cel mai probabil și Curtea Constituţională va constata acelaşi lucru, pentru că situaţia sanitară nu ar mai impune această măsură.

George Simion precizează că în cursul zilei de joi se va judeca la CCR sesizarea privind neconstituționalitatea legii 55/2020. Demersul a fost făcut de o avocată, după ce AUR a pus la dispoziție toate argumentele necesare pentru neconstituționalitate.

“Vrem să anunţăm că mâine se va judeca la Curtea Constituţională, începând cu ora 9,00, sesizarea legată de neconstituţionalitatea Legii 55/2020, în integralitatea ei. Este un demers făcut de doamna avocat Silvia Uscov, la care noi am depus la dosar argumente pentru neconstituţionalitate. Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională”, a spus George Simion.

Totodată, copreședintele AUR a mai adăugat că au fost făcut foarte multe abuzuri și au fost încălcate drepturile, dar și libertățile fundamentale ale românilor.

George Simion, despre neconstituționalitatea stării de alertă 

”Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a  mai declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește starea de alertă, acesta susține că ea este în vigoare “doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.

În acest context, Simion le-a promis românilor că partidul pe care îl conduce nu va ajunge niciodată la cazuri în care drepturile și libertățile românilor să fie îngrădite.

“Credem că starea de alertă este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale. Va fi declarată neconstituţională această stare de alertă şi terminăm cu acest coşmar. Noi, AUR, ne asumăm că nu vom mai ajunge niciodată la cazurile în care drepturile şi libertăţile fundamentale să fie îngrădite şi libertăţile principale, de la libertatea de circulaţie până la libertatea şi dreptul fundamental la educaţie, să fie încălcate”, a încheiat Simion.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica