Centrul de vaccinare împotriva noului coronavirus din cadrul Spitalului Militar Central este operaţional începând de astăzi, a anunţat unitatea militară prin intermediul unui comunicat.

Începând de luni, 4 ianuarie, Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a devenit operaţional.

Primele 30 de doze de vaccin au sosit deja şi sunt planificate pentru administrare.

Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale care se află angrenate, încă de la începutul acestei pandemii, în prima linie, pe frontul de luptă cu virusul SARS-CoV-2, respectiv colegii din Secţiile ATI COVID 19 din SUUMC şi din Spitalul Militar ROL 2 ASLAN, din Unitatea Primire Urgenţă, Secţia Clinică Boli infecţioase şi Secţia Pneumologie.

Anterior vaccinării, personalul medical a fost consultat şi evaluat atât din punct de vedere medical (starea de sănătate clinică şi paraclinică, în prezent), în cadrul unui chestionar epidemiologic, cât şi din perspectiva obţinerii acceptului voluntar al acestora de a intra în acest program de prevenţie şi limitare a efectelor produse de COVID 19, mai precizează reprezentanţii Spitalului Militar Central.

La acest moment, conform datelor colectate din cartografierei personalului, peste 70% din personalul unităţii medicale şi-a manifestat dorinţa de a fi vaccinat, sens în care SUUMC a elaborat un plan de imunizare etapizat, care se să permită accesul tuturor în acest program de prevenţie şi sănătate, program elaborat în concordanţă cu respectarea tuturor măsurilor de delimitare strică a circuitelor epidemiologice, a programului de lucru şi odihnă al angajaţilor, cu monitorizarea stării de sănătate anterior şi post-vaccinare etc…