Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în 24 de ore, potrivit celor mai recente cifre oficiale anunţate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii, bilanţul total al morţilor din această ţară ajungând astfel la 5.690, informează AFP şi Reuters. Vineri fuseseră raportate 769 de decese.

Spania este a doua ţară cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, după Italia.

Numărul total al persoanelor din Spania infectate cu noul coronavirus a crescut la 72.248 de la cifra de 64.059 anunţată vineri, scrie Agerpres.

Câţi români au fost depistaţi pozitiv în străinătate şi câţi au decedat acolo

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 67 au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 – în Italia, 4 – în Spania, 2 – în Namibia, 2 – în Indonezia, 3 – în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg, arată Grupul de Comunicare Strategică.

De la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 11 cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat: 8 – în Italia, 2 – în Franţa şi unul – în Marea Britanie, precizează sursa citată.