"Aceasta nu înseamnă în mod automat o modificare a ratingurilor băncilor. Însă este la fel de adevărat că scenariul Brexit nu a fost scenariul nostru de bază. Acolo unde vedem o nevoie de modificare a ratingurilor o vom face în săptămânile următoare" a declarat Giles Edwards, analist S&P pentru sectorul bancar. 

În ceea ce priveşte ratingul suveran al altor state membre UE, directorul diviziei de ratinguri suverane de la S&P, Moritz Kraemer a spus: "nu avem intenţia de a retrograda o altă ţară membră UE". 

Luni, după referendumul la care britanicii au decis să iasă din Uniunea Europeană, Standard and Poor's a coborât ratingul Marii Britanii cu două trepte, până la "AA" şi de asemenea i-a asociat o perspectivă negativă. A fost pentru prima dată în istoria S&P când agenţia a decis o retrogradare atât de semnificativă pentru o ţară care beneficia anterior de un rating de top. 

De asemenea, Fitch Ratings a retrogradat şi ea Marea Britanie de la "AA plus" până la "AA" şi a avertizat că ar putea urma şi alte retrogradări. Cealaltă mare agenţie de rating, Moody's, care a retras ratingul "AAA minus" atribuit Marii Britanii încă din 2013, a anunţat şi ea vineri că ar putea decide o nouă retrogradare. 

AGERPRES