Investitorul în vârstă de 86 de ani a făcut mutări prudente pe pieţe înainte de alegerile din noiembrie 2016 şi a devenit şi mai rezervat după triumful surprinzător al lui Trump. Pe moment, atitudinea lui Soros s-a dovedit a fi greşită, bursa crescând cu circa 9% în ultimele două luni, scrie AGERPRES

Soros Fund Management are circa 250 de traderi care gestionează fonduri de circa 30 miliarde de dolari. Soros şi-a asumat un rol mai activ în companie, anticipând turbulenţe în China şi Uniunea Europeană, au indicat surse apropiate investitorului. 

În ultimii ani, George Soros, nr. 23 în clasamentul Forbes al celor mai mari averi, a promovat şi susţinut financiar cauze liberale şi l-a criticat vehement pe Trump anul trecut, în timpul campaniei electorale prezidenţiale din SUA. Miliardarul ar fi donat 7 milioane de dolari principalului grup de susţinere a Partidului Democrat, Priorities USA Action, şi alte 2700 de dolari – nivelul maxim permis de lege – campaniei lui Hillary Clinton. El a finanţat de asemenea cu 5 milioane de dolari un alt astfel de "super-comitet de acţiune politică" ce viza mobilizarea latino-americanilor şi a altor imigranţi în speranţa de a opri ascensiunea lui Trump. 

Totuşi, per total, fondul lui Soros a înregistrat o creştere anuală de 5%, menţionează Wall Street Journal. 

Ungaria a declarat război ONG-urilor lui Soros

Orice organizaţie a societăţii civile care primeşte finanţare de la miliardarul George Soros ar trebui alungată din Ungaria, a afirmat marţi un vicepreşedinte al partidului de guvernământ Fidesz, scrie Bloomberg.

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat în ţară şi în străinătate pentru campania sa împotriva organizaţiilor non-guvernamentale, care a început în 2014, a implicat zeci de ONG-uri şi a durat mai mult de un an. Nu au fost descoperite nereguli.

Orban a spus că organizaţii ale societăţi civile primesc fonduri străine pentru a "coordona fluxurile de refugiaţi şi pentru a impulsiona imigraţia".

Szilard Nemeth, vicepreşedinte al Fidesz, a spus într-o conferinţă de presă, conform site-ului televiziunii HirTV, că Soros "dirijează marele capital global şi corectitudinea politică spre Ungaria" şi că ONG-urile pe care le-a finanţat el s-au amestecat în politică.