Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Sorina Pintea a părăsit spitalul din Capitală unde se afla după momentul eliberării din arest, pe 6 martie, şi s-a îndreptat spre Baia Mare. Pintea va rămâne izolată la domiciliu pentru 30 de zile, având în vedere starea ei de sănătate.

Pe 6 martie a.c., Sorina Pintea a fost eliberată din arest preventiv, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti, care a plasat-o pe aceasta sub control judiciar pentru 60 de zile. Fostul ministru s-a internat la Centrul Clinic de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoia” din Bucureşti imediat după momentul eliberării.

Acum, având în vedere starea de sănătate precară a Sorinei Pintea, dar şi pandemia de coronavirus, medicii i-au recomandat să rămână izolată la domiciliu timp de 30 de zile, ceea ce se va întâmpla la Baia Mare, potrivit stiripesurse.ro.

Acuzaţiile procurorilor DNA la adresa fostului ministru

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare – n.red.) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.”