Sorin Grindeanu anunță că va aduce manageri corporatiști la TAROM

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat intenția de a aduce manageri corporatiști la compania aeriană TAROM. Măsura vine pentru a ajuta la redresarea financiară a companiei. Grindeanu a subliniat că TAROM are de două ori mai mulți angajați decât ar fi normal și că este nevoie de măsuri pentru a eficientiza compania și a o aduce pe o traiectorie sustenabilă din punct de vedere economic.

El a menționat că, pentru a salva brandul național TAROM, sunt necesare măsuri care pot include reducerea numărului de angajați și eficientizarea operațiunilor.

„Orice ministru al Transporturilor dorește să salveze un brand național cum e TAROM. Dar ca să faci acest lucru, în acest moment, pot exista anumite măsuri – lucrurile stau prost din punct de vedere economic. Trebuie să iei anumite măsuri care câteodată nu sunt foarte populare.

O companie de acest tip ar trebui să fie undeva la 500-600 de angajați și 90% dintre ei să fie personal de bord. Noi suntem undeva la dublu”, a spus Grindeanu la Digi24.

Compania trebuie salvată chiar dacă unele măsuri „nu vor fi foarte populare”

El a adăugat că până acum au fost găsite soluții care erau „din interior”. Ministrul a precizat că va încerca această soluție, cu „manageri în adevăratul sens al cuvântului, corporatiști, care și-au făcut cariera nivel european”. El a punctat că „în câteva zile lucrurile vor fi clarificate”. Sorin Grindeanu a adăugat că vor fi semnate contracte cu aceștia, care să conțină și obiective.

Grindeanu a subliniat că principala preocupare este salvarea companiei. El a subliniat importanța menținerii acestui brand național, chiar dacă unele măsuri „nu vor fi foarte populare”.

„Principalul este salvarea TAROM. Dacă TAROM supraviețuiește cu 2000 de angajați, eu nu am nimic împotrivă, dar astăzi, pe tot ce ține de indicatori economici, lucrurile nu stau în picioare. Iar eu nu îmi doresc să închid TAROM și nu își dorește, cred, niciun Guvern. Trebuie să salvăm acest brand național, chiar dacă anumite măsuri nu vor fi foarte populare”, a adăugat ministrul.