Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi-Drobeta Turnu Severin. Potrivit ministrului, acesta este un prim pas pentru realizarea drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj.

Contractul valorează 21 milioane de lei

Sorin Grindeanu a menționat că asocierea de proiectanţi români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni, iar valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei, fără TVA.

„Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiași- Lugoj (230 km)! Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe tronsonul Filiași- Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km).

Asocierea de proiectanți români trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei (fără TVA).

Proiectul Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (finanțat prin #ProgramulTransport 2021-2027) va contribui la îmbunătățirea legăturilor rutiere între Oltenia și Banat și la dezvoltarea economică în sud-vestul României.”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru finalizarea construcției Variantei Ocolitoare Timișoara Sud

De asemenea, tot vineri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost desemnat astăzi câștigătorul licitației pentru finalizarea construcției Variantei Ocolitoare Timișoara Sud.

„A fost desemnat astăzi câștigătorul licitației pentru finalizarea construcției Variantei Ocolitoare Timișoara Sud! După semnarea contractului, constructorul român va avea la dispoziție 383,84 milioane de lei și 12 luni pentru finalizarea lucrărilor.

În decembrie 2022, la momentul rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, stadiul fizic al lucrărilor era de 58,26 %. Procedura pentru semnarea acestui nou contract (finanțat prin #PT) poate începe peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.”, a mai scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Se fac lucrări importante în România

Joi, 8 iunie, ministrul Transporturilor Sorin Grineanu a declarat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Subsecțiunii Chiribiș- Biharia a Autostrăzii Transilvania.

„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Subsecțiunii Chiribiș- Biharia a Autostrăzii Transilvania!

După semnarea contractului, Asocierea de constructori români va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) pentru construcția celor 28,55 km ai acestui proiect.

Procedura pentru semnarea contractului (finanțat din fonduri europene nerambursabile) va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.”, a transmis Sorin Grindeanu.