Ministrul Educației anunță că orele în ultima săptămână de școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională se pot organiza și cu prezență fizică acolo unde este posibil, dar și online. El a subliniat faptul că administrația, dar și conducerea școlilor au obligația de a lua decizii în acest sens pentru a îmbina ambele cerințe.

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor, au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Totodată, ministrul Educației a mai adăugat că în unele școli se vor face ore online, dar a precizat că „nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”.

În ceea ce privește organizarea Evaluării Naționale, Sorin Cîmpeanu a anunțat că aceasta va începe pe 22 iunie, sperând că rezultatele vor fi bune.

Materia pentru Evaluarea Națională a fost modificată

El a precizat faptul că în cadrul simulării peste 65% dintre elevi au promovat, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, care, potrivit ministrului oferă încredere în legătură cu pregătirea elevilor.

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai vorbit și despre materia pentru Evaluarea Națională, care, potrivit acestuia a suferit modificări în contextul în care întreg anul școlar a fost unul special.

”Aam adaptat materia de examen la specificul acestui an școlar, care a fost atipic. În sensul în care, colective de profesori, pentru fiecare disciplină, au reușit să perie materia astfel încât să rămână aspectele esențiale, relevante pentru formarea elevilor”, a dăugat ministrul.

Amintim faptul că anul școlar se termină în 25 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.