Naty Badea a lucrat în trecut la Cotroceni, ca translator pentru președintele Emil Constantinescu. Una dintre experiențele sale prezidențiale au avut legătură cu sosirea Papei Ioan Paul al II-lea în România. Ea a făcut referire la acest aspect șin ultima ei carte „Rămâi cu bine! Rămâi cu mine!”. ”Când a venit Papa Ioan Paul al II-lea, am fost translatorul președintelui Emil Constantinescu în toate pregătirile și negocierile care s-au purtat atunci. Timp de patru ani am lucrat ca translator la Cotroceni”, a povestit Naty Badea la Antena 3.

În prezent Naty sora lui Mircea Badea este producător Antena 3, scriitoare și profesoară de italiană. În politică nu are de gând să intre și și-ar dori să poată trăi doar din scris.

„Nu. Nicio secundă și nu cred că aș intra în politică. Dacă m-ai întreba acum din ce aș vrea să trăiesc, ți-aș zice că din scris. Din păcate, în România, nu se poate. Dar eu sincer asta aș face toată ziua: m-aș trezi, aș lua micul dejun la Florența, aș scrie și tot așa. Mi s-ar părea viața ideală”, a răspuns Naty Badea la întrebarea DCNews legată de o potențială schimbare de job pe modelul Carmen Avram sau Rareș Bogdan.