George Tuță, în fața lui Clotilde Armand la Sectorul 1

În cursa electorală pentru Primăria Sectorului 1 din București, liberalul George Tuță, candidatul alianței PSD-PNL, a preluat conducerea în sondajele de opinie, conform ultimului studiu realizat de CURS în perioada 8-14 mai 2024.

Tuță este urmat îndeaproape de actualul primar, Clotilde Armand, și de Liviu Negoiță, evidențiind o competiție strânsă pentru fotoliul de primar.

Sondajul indică o nemulțumire crescută față de administrarea lui Clotilde Armand, cu 70% dintre alegătorii din Sectorul 1 exprimându-și insatisfacția față de mandatul său. Aceasta pare să fi atins pragul maxim de susținere electorală, cu dificultăți în atragerea unui număr mai mare de votanți.

George Tuță
SURSA FOTO: Facebook, George Tuță

Alianța PSD-PNL ocupă primul loc la Consiliul Local

Deputatul George Tuță se bucură de 32% dintre intențiile de vot, plasându-se ușor în fața Clotildei Armand, care a obținut 31%. Această diferență minoră, cuprinsă în marja de eroare de +/- 3%, sugerează o luptă electorală intensă și incertă până în ultimul moment.

În ceea ce privește Consiliul Local Sector 1, alianța PSD-PNL se află într-o poziție mai confortabilă, conducând cu 42% dintre preferințele alegătorilor, comparativ cu 33% pentru Alianța Dreptei Unite.

Sondajul CURS a fost realizat prin interviuri față-în-față, la domiciliul respondenților, pe un eșantion de 1067 de votanți adulți din Sectorul 1. Datele au fost ponderate în funcție de vârstă și validate pe baza ultimelor statistici ale Institutului Național de Statistică. Nivelul de încredere al sondajului este de 95%.