„A fost influența tatălui. Mi se părea că face un lucru important. La școală profesorii mereu mă întrebau dacă sunt sora lui Sergiu, mă ajuta mereu la matematică și fizică, dar am simți că nu acesta este drumul meu. Apoi, a venit Revoluția și am decis să dau la Drept. Tatăl meu a încercat să mă influențeze să devin notar. Am fost în practică și am simțit ce era și ce nu de mine. În anul 3 am decis să devin procuror”, a povestit Kovesi.

De asemenea, Laura Codruța Kovesi a povesit despre audierea din comisia LIBE a Parlamentului European. Ea a dezvăluit când a avut cele mai mari emoții și ce a impresionat-o cel mai mult.

Cele mai mari emoții le-a avut înainte de a a intra la audieri: „Știam că sunt multe așteptări, și eu aveam mari așteptări de la mine”, a spus ea.

„Am început prezentarea și apoi intri pe modulul luptă, te concentrezi pe ce ai de făcut. Așteptam momentul de întrebări și răspunsuri, pentru că mă exprim mai ușor când vorbesc decât atunci când citesc. Mă așteptam să fie și întrebări neplăcute, și atitudini mai puțin prietenoase sau mai prietenoase”, a explicat Kovesi.

Ea a spus că cel mai emoționant moment a fost atunci când cei doi contracandidați ai ei, francezul Jean-François Bohnert și germanul Andreas Ritter, au îmbrățișat-o și i-au urat succes, înainte de audieri.

„E normalitatea, ne concuram pe niște principii, și eu le-am urat succes”, a spus Kovesi.

Totodată, Kovesi susține că a fost amenințată înainte de audierea pentru funcția de procuror șef european. Mai exact, ea susține că a primit o scrisoare la hotelul unde a fost cazată la Bruxelles, dar nu s-a speriat deoarece este păzită de SPP.

„Este cunoscut cazul Black Cube. Chiar a fost ceva ciudat înainte de audierea de la Bruxelles la hotel unde am stat. Am primit o scrisoare. Cred că este cunoscut că primesc pază de la SPP. Nu aș avea motive să mă tem. Am fost încurajată de procurori și judecători și mai ales de la cunoscuți. E foarte grav ce se întâmplă acum în justiție. Pentru că sunt date legi care încalcă recomandarile Greco și riscurile sunt mari, iar magistratii trag un semnal de alarmă. Ieri am purtat banderolă albă, ceea ce voi face in continuare”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Europa FM.