SUA a trecut pragul de 150.000 de decese din cazua coronavirusului, fiind cea mai afectată țară. În acest context, medicii nu mai știu ce să facă pentru a convinge atât Guvernul, cât și populația că pericolul există cu adevărat.

Medicul Robert Redfield este de părere că de la începutul pandemiei, administrația Trump a avut o reacție greșită la pericolul virusului.

„Când am înțeles amenințarea ce venea din Europa și am închis granițele, trecuseră deja 2-3 săptămâni în care 60.000 de oameni soseau zilnic din Europa. Atunci s-au sădit semințele care fac prăpăd și acum în SUA.”, a declarat acesta.

Tot acesta este de părere că atitudinea autorităților este una superficială și lipsită de consecvență.

„Harta focarelor acoperă toată țara și vor tot continua să răsară, dacă nu facem ceva la nivel național.”

Avertismentul epidemiologului

În acest context, Michael Osterholm, de profesie epidemiolog, este de părere că apariția unui vaccin este imperativă și că populația trebuie să înțeleagă faptul că este o parte din soluție.

„E imperativ să facem populația să înțeleagă că e parte a soluției. În caz contrar, nici nu-mi pot imagina ce va urma în următoarele 6-12 luni, fără vaccin. Vom fi la porțile Iadului.”, a declarat acesta.

A cui este, de fapt, vina?

Donald Trump a luaat în glumă această pandemie și a făcut mai multe declarații care au creat confuzie printre americani. Printre aceste declarații o amintim pe aceea în care președintele american se arăta indiferent dacă se îmbolnăvește sau nu.

„Nu sunt îngrijorat nici dacă mă îmbolnăvesc. Sunt atâtea studii pozitive despre hidroxiclorochină și zinc.”, a declarat Donald Trump.

Problema este și mai mare dacă ne raportăm la faptul că Trump susține mai multe teorii anti-coronavirus.

Amintim doar o parte din ele:

  • „Măștile ne fac să ne simțim mai bine? Noi, oamenii de știință știm că măștile sunt o prosteală.”, spune Simone Gold, doctor.
  • „Există leac! Se folosesc tot soiul de tipuri de ADN, inclusiv ADN de extratereștri, ca să trateze oamenii, altoiesc oameni cu demoni.”, notează Stella Immanuel, fizician.