Vladimir Putin, operat de urgență! Starea lui s-a înrăutățit brusc

Mai precis, au fost citate surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus, conform cărora Vladimir Putin a fost operat de urgență la Moscova.

Totodată, La Stampa scrie că liderul de la Kremlin este bolnav de cancer. Starea lui s-a înrăutățit brusc după ce a venit de la ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova și în alte mari orașe din Rusia în urmă cu exact o săptămână.

Putin a fost transportat de urgență la o clinică din Moscova

De asemenea, publicația italiană a relatează că Vladimir Putin a fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era pregătită pentru intervenție. Din acest motiv, autoritățile din Rusia ar fi pregătit două sosii care să-l înlocuiască în apariții publice pentru aproximativ 10 zile.

Mai mult, au fost pregătite și filmări care să-l prezintă pe președintele rus în timp ce își desfășoare activitatea la diferite întruniri sau în timp ce semnează mai multe documente. Sursa menționată scrie că în aceste zile va ieși la iveală rezultatul operației la care a fost supus lider rus și care va decide soarta războiului din Ucraina.

Înainte de această veste, au apărut informații care arătau că Vladimir Putin a fost contactat telefonic de președintele finlandez Sauli Niinisto, care a vrut să-i transmită decizia țării sale privind aderarea la NATO. În acest context, Niinisto a fost surprins de reacția liderului de la Kremlin la aflarea veștii.

Decizia Rusiei de a invada Ucraina „a arătat că sunt gata să atace o țară vecină independentă”, a declarat președintele finlandez Sauli Niinisto, în contextul în care acesta explica decizia Finlandei de a solicita aderarea la NATO, alianța militară condusă de SUA.

Deși nu crede că Rusia ar putea ataca Finlanda acum sau în viitor, Niinisto a declarat că peisajul politic divizat al Europei și al lumii nu lasă prea mult loc pentru cei nealiniați. În timp ce a informat Rusia despre decizia Finlandei de a solicita aderarea la NATO, Niinisto s-a declarat surprins de reacția calmă a președintelui Vladimir Putin.

„De fapt, surpriza a fost că a reacționat atât de calm. Dar în politica de securitate, în special în discuțiile cu Rusia, trebuie să fii atent indiferent de ceea ce spune el. Dar, până acum, se pare că nu urmează probleme imediate”, a declarat el pentru CNN.