Vlad Mixich, expert independent în board-ul Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă (EU-OSHA) scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că măștile de protecție distribuite de interlopii Sile Cămătaru și Manu Bombardieru sunt mai eficiente decât cele cumpărate de UNIFARM, distribuitorul oficial al statului român.

„Măștile de protecție distribuite prin contrabandă de clanul interlop Sile Cămătaru și Manu Bombardieru sunt mai eficiente și de calitate mai bună decât măștile cumpărate pe filieră turcească de UNIFARM, distribuitorul oficial al statului român‼️

Acestea din urmă au ajuns în spitale și mai multe benzinării din țară.

Nu știu ce s-ar mai putea zice…

Testul comparativ a fost efectuat în laboratorul Ministerului Apărării – Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie – la cererea RISE Project (toată ancheta în linkul de la primul comentariu)”, scrie Vlad Mixich.

Au fost testate 24 de măști de la UNIFARM

După ce mai mulți angajați din sistemul sanitar s-au plâns de calitatea slabă a măștilor achiziționate de UNIFARM, cei de la Rise Project au testat 24 de măști din acest lot. Într-o postare de ieri pe Facebook ei anunță că au primit și rezultatele testului, din care rezultă că cele cumpărate de Guvern, prin UNIFARM, de la o complice a Clanului Sportivilor, sunt mai proaste decât cele distribuite prin contrabandă.

„Chiar în zilele de vârf ale pandemiei, când medicii se îmbolnăveau pe capete în spitale din cauza crizei de echipamente, Clanul Cămătarilor intermedia pe piața neagră milioane de măști chirurgicale, aduse de la depozitul unei grupări din China Town.

La adăpostul certificatelor false, crima organizată afectează sănătatea populației, prin intermediul contractelor guvernamentale, cu marfă contrafăcută.

RISE a identificat măștile de contrabandă în achiziții publice, la instituții precum poliția locală sau Protocolul de Stat.

Totodată, am testat măștile negociate cu ginerele lui Sile Cămătaru în laboratorul special al Armatei. În mod ironic, sunt mai bune decât cele cumpărate de Guvern, prin Unifarm, de la o complice a Clanului Sportivilor”, scriu cei de la RISE Project într-o postare pe Facebook.