Un martor cheie zguduie cazul Carcal. este vorba despre o rudă din partea lui Fane Risipițeanu, bărbatul suspectat că ar fi complicele lui Gheorghe Dincă. Se pare că noul martor a venit să depună mărturie cu privire la faptul că, Risipițeanu nu ar fi violat-o pe Luiza, ci de fapt, a fost dat afară din curtea lui Dincă când a văzut fata în maşină.

Și sora lui Ștefan Risipițeanu a depus mărturie în fața magistraților de la Tribunalul Olt. Încă de la început, aceasta a precizat că nu-l vede capabil pe fratele ei să comită vreun viol. De altfel, potrivit România TV, bărbatul ar vrea să spună că a fost obligat să mărturisească fapta și, în plus, să ceară înregistrările audio din sediul DIICOT.

În acest context, avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a făcut o serie de declaraţii având în vedere ultimele informații venite.

„Toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri. Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală”, a spus avocatul la România Tv.

Dincă e degeaba la închisoare

Totodată, Aurel Moldovan a subliniat faptul că, în prezent, atât Risipiţeanu cât şi Dincă se află degeaba după gratii.

„Este degeaba cum și, din punctul meu de vedere, Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor. Științific, nu s-a putut demonstra că fetele au fost arse în acel butoi și nu au fost omorâte.

Avem parte de un dosar penal neconform procedurii penale, având probe administrate în mod ilegal”, a mai declarat avocatul.

Întrebat dacă și Ștefan Risipițeanu se află “degeaba” la închisoare, avocatul Aurel Moldovan a răspuns afirmativ.