„Am avut o boală rară, medicii nu știau exact ce am”, a spus primarul Bucureștiului care adaugă „M-am operat de trei ori în șase luni, am fost în prag de moarte și n-am vărsat o lacrimă”, a mai declarat Gabriela Firea pentru Libertatea.

Amintim că, primarul general a fost supusă unor operații anul trecut, dar și în 2018. Gabriela Firea povestea atunci că a trecut peste o perioadă foarte grea, în care problemele de sănătate s-au suprapus peste cele din activitatea curentă, şi că au fost „situaţii considerate de medici ca fiind extrem de dificile”.

În mai anul trecut aceasta a fost operată la spitalul „Dr. Ioan Cantacuzino” după ce i-a fost găsită o sârmă în colon.

„Sunt, așadar, după o perioadă de incertitudini, pe drumul cel bun către vindecare și dornică să mă întorc la viata normala. Primul pas a fost făcut, mă aflu în mijlocul familiei, alături de soțul meu Florin, care mi-a fost sprijin și izvor de energie în toată această perioadă de spitalizare, de nazdravanii mezini Zian și de David, dar și de mama, surorile și fratele meu, de cumnați, de copiii nostri mari, de prietenii dragi”, scria atunci Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Cu câteva luni înainte, în martie primarul general, Gabriela Firea, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru remedierea unei afecţiuni a aparatului gastro-intestinal, ce a avut loc tot la Spitalul „Dr. Ioan Cantacuzino”.

În decembrie 2018, Gabriela Firea anunţa de asemenea că a avut probleme de sănătate, fiind tratată la spitalele Cantacuzino şi Colentina.