Preţurile au crescut cu până la opt bani/litru.

OMV Petrom şi Lukoil au aplicat o majorare de opt bani la toate sortimentele comercializate în staţiile proprii, iar Rompetrol a scumpit carburanţii cu şapte bani/litru.
Astfel, la Rompetrol preţul mediu al benzinei Efix 95 este de 5,77 de lei, iar benzina Alto 101 costă 6,41 de lei. La motorina Efix preţul a crescut de la 5,77 la 5,84 de lei, iar la sortimentul Alto 55, în urma majorării, preţul a ajuns la 6,15 lei/litru.

Cea mai mare companie petrolieră din România, OMV Petrom, nu mai face publice preţurile de referinţă ale carburanţilor, ci publică pe site-ul propriu preţurile din fiecare staţie. Astfel, la staţia de pe strada Mihai Eminescu din Capitală, benzinărie monitorizată de Capital, preţurile au fost modificate cu opt bani/litru. Preţurile actuale sunt de 5,77 de lei/litru în cazul benzinei Standard 95, respectiv de 6,16 lei/litru pentru sortimentul Extra 99. MotorinaStandard la staţia specificată mai sus costă acum 5,86 de lei/litru. 
La benzinăriile Lukoil preţurile medii sunt de 5,68 lei/litru de benzină Euroluk 95, respectiv de 6,29 lei- sortimentul Ecto 98. Sortimentele de motorină costă 5,74 de lei – Euro L Diesel, respectiv 6,04 lei – Ecto Super Diesel.

Trei luni de ieftiniri

Ultima majorare a preţurilor carburanţilor aplicată de cele trei companii a avut loc în luna aprilie, de atunci şi până în prezent benzina şi motorina s-au ieftinit cu aproape 25 de bani/litru, valoare totală a celor cinci ieftiniri aplicate de cele trei companii.


În arhiva de mai sus se poate observa evoluţia preţurilor din ultimele trei luni la Lukoil. Din arhiva lipseşte însă modificarea realizată de companie la data de 20 iunie, aşa cum a scris capital.ro aici, când preţurile au scăzut cu până la patru bani.