Decizia de marţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie de apărarea acestuia.

În momentul de față anchetatorii de la DIICOT Structura Centrală mai au la dispoziție 30 de zile pentru a finaliza toate procedurile din dosarul bărbatului şi să stabilească o soluţie.

Astfel, cazul astfel ar putea fi trimis în judecată în maximum 30 de zile de la acest moment.

Potrivit normelor legale aflate în vigoare dar şi a celor europene, arestul preventiv nu poate depăşi 180 de zile, astfel că aceasta ar fi ultima prelungire a mandaturului de arestare preventivă emis de primul judecător care a luat contact cu acest caz.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că până la finalul acestui an, dosarul Caracal va fi finalizat.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat cu doar câteva zile în urmă că DIICOT lucrează în dosarul crimelor de la Caracal la rechizitoriu “în fază avansată”.

„Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (…) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanţei şi, în procedura de cameră preliminară, reprezentanţii părţilor, avocaţii, pot să invoce orice consideră dânşii necesar, orice nemulţumire faţă de modul în care a fost instrumentat dosarul”, a spus Licu, după ce a avut o întâlnire cu cei din conducerea DIICOT,