Skoda se va alătura în curând constructorilor europeni care reiau producția de mașini, pe măsură ce statele au relaxat unele măsuri de restricționare a circulației în contextul pandemiei e coronavirus SARS-CoV-2.

80 măsuri de protecție

Astfel, producătorul a confirmat că va relua producția de mașini la cele trei uzine pe care le deține în Cehia începând de luni, 27 aprilie. Pentru siguranța angajaților, Skoda a luat în total peste 80 de măsuri de protecție, iar cea mai importantă este că angajații vor fi obligați să poarte mască pe tot parcursul lucrului.

Dezinfectare obligatorie

De asemenea, angajații vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a curăța la ieșirea din tura instrumentele, telefoanele, calculatoarele și alte obiecte pe care le utilizează în mod constant. Skoda a optat inclusiv pentru o serie de modificări în shuttle-urile care asigura transportul angajaților, cu scopul de a evita aglomerațiile.

Să fim optimiști

„A venit momentul să fim mai optimiști. Dealerii își deschid gradual porțile, iar prin reluarea producției facem încă un pas important pentru a putea face livrări la nivel internațional”, a precizat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda. Skoda are uzine auto în Cehia la Mlada Boleslav și Kvasiny, în timp ce în localitatea Vrchlabi produce cutii de viteze pentru întregul Grup Volkswagen.