Pe parcursul anului 2017, în Cluj-Napoca s-au vândut peste 8.700 de apartamente, terenuri și case. Peste 78% dintre aceste proprietăți au fost cumpărate cu bani cash, se arată în analiza anuală realizată de compania de evaluare Veridio la cererea Primăriei Cluj-Napoca.

Toate apartamentele, casele și terenurile vândute anul trecut în Cluj-Napoca au costat aproape 600 de mil. de euro. Cumpărătorii cu bani cash au venit cu peste 412 mil. euro, echivalentul unui procent de circa 70%, în timp ce clujenii care au ajuns la bancă au fost nevoiți să împrumute doar 181 mil. euro.

Anul trecut, cele mai valoroase tranzacții din Cluj-Napoca s-au încheiat pe Calea Mănăștur. Aici s-au cumpărat proprietăți în valoare de 24,2 mil. euro. Pe strada Bună Ziua s-au vândut case, terenuri și apartamente de 19,2 mil. euro în aceeași perioadă, iar pe strada Dorobanților cumpărătorii au lăsat aproape 15 mil. euro. Cele mai valoroase zece străzi din Cluj-Napoca au cumulat tranzacții în valoare de 132,7 mil. euro, echivalentul a 22% din totalul tranzacțiilor din oraș.