Numerele de telefon ale serviciilor de urgență au fost întrerupte în Berlin și Frankfurt

Presa internațională notează că numerele de telefon ale serviciilor de urgență din Germania nu au funcționat în noaptea de miercuri spre joi. AFP informează că momentan nu se cunosc cauzele acestui incident, însă numerele au fost restabilite joi dimineața.

Oficiul Federal de Protecției Populației și Ajutoarelor în caz de catastrofă (BBK) și Deutsche Telekom anunță că întreruperea a durat peste o oră, situația fiind întâlnită în mai multe regiuni din Germania.

Numerele către poliție, pompieri și paramedici nu au funcționat în Berlin, Frankfurt, Hamburg, Renania de Nord-Westfalia, Hesse, Baden-Württemberg și Saxonia inferioară. Autorităţile nu au făcut vreo precizare cu privire la eventuale consecinţe ale întreruperii şi nici cu privire la cauza acesteia.

 Dezastru major în Germania

Dezastru major în Germania, anunțat la cel mai înalt nivel. Situația este cumplită din cauza coronavirusului, cu toate că aproape 70% din populația țării este vaccinată. Cancelarul Angela Merkel a lansat avertismentul momentului.

Cancelarul german Angela Merkel a lansat recent o avertizare de ultim moment. Mai mult, aceasta a cerut miercuri o întâlnire urgentă cu premierii care conduc landurile Germaniei. Situația delicată vine după ce a avut loc un nou record zilnic al cazurilor de COVID-19 înregistrate în această ţară, transmite DPA.

Virusul „se ‘răspândeşte dramatic”, a transmis, la Berlin, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert. Acesta a insistat în primul rând pe faptul că este necesar un ”răspuns rapid şi unificat”.

”Virusul nu ţine cont de procesele politice sau de perioadele de tranziţie”, a transmis acesta.

Purtătorul de cuvânt a făcut referire la negocierile în derulare pentru formarea viitorului guvern federal german din care conservatorii cancelarului Merkel nu vor face parte. Şefa guvernului încă în funcţie doreşte încă de acum să se pună de acord cu liderii celor 16 landuri germane asupra măsurilor menite să stăvilească noul val epidemic, iar un subiect pe care-l va aborda va fi accelerarea vaccinării în țară, chiar dacă țara a atins deja 67.3%