Așadar, Charles Michel şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, într-o discuţie telefonică cu șeful de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al lui Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al Rusiei, a anunțat că acesta ar fi fost otrăvit în timpul unui zbor. Aceasta a mai notat pe pagina sa de Twitter că există suspiciunea ca acesta să fi fost otrăvit cu ceva ce i s-ar fi pus în ceai.
În timpul zborului, Navalnîi a acuzat stări de rău iar avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență în orașul Tomsk din Rusia. Sursele spun că singurul lucru pe care l-a ingerat este o ceașcă de ceai pe aeroportul din Tomsk. Potrivit Interfax, proprietarii cafenelei spun că verifică acum camerele de supraveghere pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat.

Echipajul companiei aeriene S7, cu al cărei avion a călătorit liderul opoziţiei ruse, a spus că Navalnîi a început să se simtă rău la foarte scurt timp după ce aparatul a decolat şi căpitanul a fost cel care a decis să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul cel mai apropiat. Navalnîi nu a băut şi nu a mâncat nimic la bordul avionului, potrivit unui comunicat al companiei, citat de EFE.

S-a discutat și despre situația din Belarus

Michel a declarat totodată că pentru Belarus obiectivele blocului comunitar sunt de a pune capăt violenţei împotriva protestatarilor şi cetăţenilor acestei ţări şi de a se asigura că fosta republică sovietică nu se va cufunda într-un haos economic sau militar.

„Experienţa ucraineană este importantă”, a declarat oficialul european pentru Reuters sub protecţia anonimatului.

„Nimeni nu doreşte ca ceea ce s-a întâmplat în Ucraina să se repete. UE nu vrea un alt Maidan (Piaţa Independenţei din Kiev, locul unde de la începutul anilor 1990 au avut loc ample proteste ce au determinat schimbarea vectorului politic al Ucrainei; cele din 2013-2014 l-au înlăturat de la putere pe liderul prorus Viktor Ianukovici, ceea ce a dus apoi la conflictul din estul Ucrainei şi la anexarea Peninsulei Crimeea, n.r.) şi nu doreşte să izbucnească haosul în Belarus”, a spus oficialul.