Joi seara, compania Lukoil a publicat un mesaj în care cere încetarea războiului din Ucraina, iar imediat după site-urile lukoil.com, lukoil.ro și petrotel.lukoil.com nu mai pot fi accesate. De asemenea, cei care doresc că acceseze site-ul companiei-mamă din Rusia sunt întâmpinați de mesajul ”502 Error Bad Gateway”.

Cu toate acestea, paginile de Facebook ale acestor companii continuă să fie funcționale, însă sunt afișate doar mesaje promoționale.

Amintim că grupul Lukoil este cel de-al doilea cel mai mare producător de petrol al Rusiei, iar acesta s-a arătat îngrijorat de „evenimentele tragice din Ucraina” şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.

Lukoil România este al treilea mare lanţ de benzinării de pe piaţa locală, cu un număr de 314 staţii şi circa 3.000 de angajaţi.
Lukoil mai deţine în ţara noastră rafinăria Petrotel Ploieşti.

Rusia a fost exclusă din mai multe competiții sportive

Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei se extind și în domeniul sportiv. După ce țara a fost exclusă din mai multe competiții, acum gigantul Adidas dă o nouă lovitură și anunță că suspendă parteneriatul cu Federația Rusă de Fotbal.

Gigantul german de îmbrăcăminte sportivă Adidas a suspendat parteneriatul cu Federația Rusă de Fotbal, ca reacție la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina. Compania realiza și furniza echipamentele echipei naționale de fotbal a Rusiei, încă din anul 2008. Adidas a servit ca producător de echipament al Rusiei, culminând cu realizarea echipamentelor pentru Cupa Mondială din Rusia, din 2018.

Decizia Adidas vine după ce Manchester United a anunțat că a pus capăt contractului de 40 de milioane de lire sterline cu compania aeriană Aeroflot, deținută de Rusia. În declarația lor, cei de la Man Utd au spus: „În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale Aeroflot. Împărtășim îngrijorarea fanilor noștri din întreaga lume și transmitem condoleanțe celor afectați”.

În altă ordine de idei, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris și, în același timp, a pus capăt parteneriatului de 34 de milioane de lire sterline pe sezon cu compania energetică rusă de stat Gazprom.