Simona Halep, numărul trei în clasamentul WTA, a anunțat, pe contul ei de Twitter, că nu va participa la turneul WTA de la Dubai, care va avea loc săptămâna viitoare. De asemenea, jucătoarea de tenis a scris că așteaptă cu nerăbdare să revină anul viitor

”Din nefericire nu mă simt bine la sută la sută la spate şi am luat decizia dificilă să mă retrag de la @DDFTennis. Am amintiri foarte frumoase de la câştigarea titlului WTA cu numărul 20 la Dubai, anul trecut, aşa că sunt dezamăgită că nu voi putea să îmi apăr titlul. Aştept cu nerăbdare să revin anul viitor”, a precizat Simona Halep, care le-a urat organizatorilor competiţiei să aibă succes.


Campioana României a anunţat pe 23 februarie că se retrage de la turneul WTA de la Doha, care are loc săptămâna aceasta.

Decizia neașteptată a Simonei Halep

Pe 24 februarie, Simona Halep s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar rapelul este programat în data de 17 martie. Halep a câştigat de două ori turneul de la Dubai, în 2015 şi 2020. Anul acesta, competiţia din Emiratele Arabe Unite (7-13 martie) este dotată cu premii totale de 1.835.490 dolari. Şi liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, a anunţat recent că nu va evolua la Dubai, din cauza unei accidentări la picior.

După decizia luată de Simona Halep, de la concursul de categorie WTA1000 vor lipsi cele mai importante jucătoare din circuit. Este vorba despre Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA), Naomi Osaka (Japonia, 2 WTA), Simona Halep (România, 3 WTA), dar și Serena Williams (SUA, 7 WTA).

Turneul de la Dubai este denumit oficial „Dubai Duty Free Tennis Championships” și este dotat cu premii în valoare totală de 1,84 milioane de dolari la ediția din acest an.

Pe lângă acest lucru, Simona Halep este o imagine foarte cunoscută în Emiratele Arabe Unite. Ea este ambasadoarea companiei Dubai Duty Free, care sponsorizează turneul WTA din capitala Emiratelor Arabe Unite. Totodată, firma Dubai Duty Free se ocupă de gestionarea magazinelor duty-free din Dubai.