Simona Halep a adunat şase sezoane consecutive în Top 10 de la momentul ascensiunii sale spre vârful clasamentului mondial. În anul 2019, ca şi în 2017, românca a câştigat un singur trofeu. Evoluția în carieră a fost făcută prin obţinerea vârfului de formă la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, fapt care a rezultat în nota acordată de către italieni: 9.
În celelalte cazuri, jurnaliştii italieni au acordat nota 10 pentru australianca Ashleigh Barty, în timp ce Bianca Andreescu a primit 9/10, care a avut doar 7 înfrângeri şi 46 de victorii. Japonezii i-au mai acordat 9+ japonezei Naomi Osaka. Chiar dacă a terminat anul pe poziţia secundă în clasamentul mondial, Karolina Pliskova, a primit doar 8-. Serena Williams a primit nota 7 pentru un sezon în care a pierdut ambele finale de Grand Slam.
Simona Halep a încheiat sezonul din 2019 pe locul 4 în clasamentul mondial. Ea a început deja perioada de pregătire, alături de australianul Darren Cahill, la Dubai. Halep va da start-joc în noul sezon, 2020, la Adelaide, într-un turneu programat să înceapă pe 13 ianuarie, potrivit adevarul.ro

Ce au spus jurnaliștii italieni despre Simona Halep

„Un singur titlu în sezon, dar care i-a asigurat glorie eternă. Într-un an de tranziţie în care a suferit din cauza unei hernii de disc şi a despărţirii de Darren Cahill, Simona Halep nu doar că a reuşit să rămână în top 10 WTA fără probleme, dar şi-a şi găsit forma maximă în săptămâna a doua a Wimbledonului şi l-a câştigat în faţa Serenei Williams, după o finală fără istoric. La Roland Garros ar fi fost un succes de aşteptat, dar nu pe iarba de la Londra. A făcut un prim sezon ca o persoană matură, încrezătoare şi este, acum, o jucătoare şi mai periculoasă. După şase ani consecutivi în top 10 WTA, joacă fără presiune şi arată că este cea mai constantă jucătoare din circuit“, au transmis italienii.