După victoria uriașă de la Wimbledon, Simona Halep se bucură nu doar de aprecierea performanței sale sportive, ci și de recompense financiare pe măsură. La cele 2,6 milioane de euro, încasați pentru câștigarea turneului, se adaugă și bonusul substanțial primit de la principalul ei sponsor.

Compania de echipament sportiv Nike este compania care-i furnizează articolele vestimentare Simonei Halep, iar americanii au băgat mâna adânc în buzunar, după ce românca a învins-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, la Wimbledon.

Astfel, Nike îi va oferi un bonus de 1 milion de euro, drept răsplată pentru performanţa de la Wimbledon, anunță ProSport, citând surse proprii.

În februarie 2018, când Simona Halep şi Nike băteau palma pentru 1,7 milioane de euro pe sezon, firma americană dădea o lovitură de imagine, întrerupând o serie de zece luni în care nu mai avusese nicio sportivă în fotoliul de lider mondial, din momentul în care Serena s-a retras temporar pentru a deveni mamă, americanca fiind depăşită de o ambasadoare Adidas, Angelique Kerber, pe 15 mai 2017, scrie sursa citată.