Ion Țiriac, despre participarea Simonei Halep la Olimpiadă: Mulți vorbesc aiurea

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că ar fi frumos ca Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, să primească un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris drept compensaţie pentru ce a suferit fără vină.

„Ar fi frumos ca Simona să primească acel wild card ca şi compensaţie pentru ce a suferit fără vină atâta timp.

Nu sunt convins că o să-l primească, deşi îi doresc asta, pentru că sunt mulţi la 15, 16, 17, 18 ani care sunt afirmaţi, dar nu au făcut limitele (condiţiile impuse pentru calificarea la JO) pentru că nu au avut posibilitatea”, a spus Ţiriac.

Halep are nevoie de doi ani să revină la forma anterioară

Fostul tenismen a spus că trebuie să fim atenți cu Simona Halep și să nu luăm în serios pe toți cei care vorbesc fără rost. Țiriac a menționat că după doi ani de pauză, este necesară o perioadă similară pentru a reveni la forma anterioară.

simona halep
SURSA FOTO: Instagram, Simona Halep

El a speculat că poate Simona are acești doi ani la dispoziție, dar este important cât de mult moral este nevoie pentru a accepta înfrângeri sau eliminări timpurii în diverse competiții.

„Trebuie să fim atenţi puţin şi cu Simona Halep, pentru că sunt mulţi care vorbesc degeaba. După doi ani de pauză, ca să revii îţi trebuie alţi doi ani.

Poate Simona are aceşti doi ani, dar cât moral trebuie să aibă ea ca să ia o bătaie de la o junioară de 15 ani sau să piardă în primul tur aici, în primul tur şi acolo, şi în turul doi dincolo şi în turul 3 în partea cealaltă. Cine are acest moral?”, a adăugat Țiriac.

El a subliniat că Halep a fost câștigătoare la Wimbledon și a ocupat poziția de numărul 1 mondial timp îndelungat, iar acestea ar putea să îi ofere încredere dacă își dorește să continue.

Cu toate acestea, el a subliniat că profesioniștii din tenis nu sunt asemenea minerilor, ci au o pasiune pentru sportul pe care îl practică și ar trebui tratați în consecință.

Se mulțumește cu 8 medalii de aur la Olimpiadă

Ion Țiriac a subliniat că ar fi încântat dacă România ar reuși să obțină 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. A adăugat că succesul la această competiție depinde în mare măsură de forma sportivilor în ziua competiției.

„Se spune de 10 medalii la Jocurile Olimpice, dar eu sunt mulţumit cu 8. Popovici, sigur că poate, întrebarea este în ce formă va fi. Dar să o întrebăm pe Potec ce a făcut, că a câştigat aurul nu la proba ei, iar la proba ei a ieşit a patra. Pentru că aşa este, te pregăteşti patru ani pentru 10 secunde la 100 de metri, iar în dimineaţa aia te doare stomacul şi ai terminat patru ani de muncă.

Eu m-am pregătit patru ani şi la 20 de ani, cu 3 zile înainte să plecăm la Olimpiadă am boicotat-o. Aia a fost ruina vieţii mele. Eu pot să scriu trei romane cu viaţa de sportiv”, a menţionat omul de afaceri la evenimentul organizat cu ocazia includerii oficiale în galeria Ţiriac Collection a maşinii Mercedes AMG One.

După cum se știe, Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat înaintea Adunării Generale Ordinare de joi, că membrii Comisiei Olimpice pentru Sportul de Performanţă a estimat inițial un număr de 6-8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, care au loc în acest an.

Totuși, în ultima perioadă, au fost făcute alte analize care plasează estimările la 10 medalii. Covaliu a subliniat că echipa COSR depune toate eforturile pentru a spori șansele sportivilor români, dar că rezultatul final de la Jocurile Olimpice depinde în mare măsură de sportivi, antrenori și federații.